A globális koronavírus-járvány miatt a Forma-1 tetszhalálba süllyedt, jó esetben is csak júliusban kezdődhet el a szezon.

Bár a versenyzést továbbra is imádja, sőt csakis amiatt van még mindig az F1-ben, a mezőny korelnöke, az Alfa Romeó-s Kimi Räikkönen a kényszervakációt sem bánja. Ahogy korábban már elmondta, a szezon közben hiányzik neki a családja, most viszont ráér kisfiával és kislányával foglalkozni.

„Most minden időt a gyerekekkel töltök. Szerencsére ki tudunk menni a szabadba, ott dolgozunk, játszunk, mindenfélét csinálunk. Gyorsan elszalad a nap” – nyilatkozta az olasz Corriere della Serának a 40 éves finn.

A mezőny fiatalabb tagjai az utóbbi hetekben ilyen-olyan e-sportfutamokon indulnak, még barátja, Sebastian Vettel is rendelt új felszerelést otthonra, de Räikkönennek esze ágában sem áll megpróbálkozni ezzel.

„Engem nem izgat, inkább kivárom, amíg újra valódi versenyek lesznek” – mondta a 2007-es világbajnok, aki híresen nem rajong a szimulátoros munkáért sem.

„Nem is az, hogy nem szeretem, de nem azért vállaltam ezt a munkát, hogy elrepüljek Olaszországba, aztán egy napon keresztül a szimulátorban üljek. A pályás vezetés már más. De amúgy is, az F1-es szimulátor egészen más, mint az online versenyzés.”

Räikkönen: Nem ezért vagyok az F1-ben! 1

Russell, Albon, Norris is pörög az e-sportban, Räikkönent egyáltalán nem izgatja a téma

Räikkönen Alfa Romeó-s szerződése idén kifut, de azt mondja, a kényszerszünet nem változtat a tervein, majd akkor foglalkozik ezzel a témával, ha elindul a versenyzés.

„Majd folytatjuk, amikor az F1 és az FIA úgy dönt, hogy lehetséges biztonságosan versenyezni. Nem a mi döntésünk. Biztos vagyok benne, hogy alaposan átgondolnak mindent. Majd versenyzünk, amikor eljön az ideje, akár nézők nélkül.”

„A terveimre nincs hatással a mostani helyzet. Előbb próbáljunk elkezdeni és befejezni egy szezont. Valamikor majd én is meglátom, mi lesz, levonom a következtetéseket. De egyelőre semmi sem változott. Addig szeretnék maradni, amíg élvezem és megvan a motivációm. Egyelőre motiváltabb vagyok, mint bármikor.”