A Forma-1-es csapatok a versenyzés szünetelése miatt kénytelenek a lehető legtöbb módon csökkenteni a kiadásaikat, a brit központú alakulatok jelentős része él a szigetországban meghirdetett munkahely-megőrzési programmal, melynek keretében a kényszerszabadságra küldött dolgozók bérének 80%-át átvállalja az állam, míg a maradók 20%-os fizetéscsökkentést kapnak.

A hétvégén a Renault is jelezte, hogy az enstone-i bázison életbe léptették a megfelelő intézkedéseket, a főnök, Cyril Abiteboul pedig egy friss interjúban tisztázta, hogy az évente több mint 20 millió dollárt kereső Daniel Ricciardóra is vonatkozik a fizetéscsökkentés.

„Már megtárgyaltuk vele a dolgot. Daniel belement a csökkentésbe. Megerősíthetem, hogy az ő fizetése is kevesebb lesz” – mondta a francia L’Equipe-nek.

F1: Ricciardo is milliókról mond le 1

A 30 éves ausztrál pilóta 2018 nyarán két évre írt alá a francia gyártóval, így idén ki is fut a szerződése, a hosszabbítás viszont nehéz kérdés, hiszen az F1 tetszhalálba süllyedt.

„Normális szezonban már dolgoznánk ezen, az első négy futamon felmértük volna Daniel teljesítményét, aztán eldöntöttük volna, hogy megkezdjük-e a megbeszéléseket vagy sem. De eddig egy kört sem mentünk. Vakon kell terveznünk, lehet, hogy úgy kell döntést hoznunk, hogy el sem indul az idény” – mondta erről Abiteboul.