Bár a pletykák szerint a napokban a június végi Francia és a július közepi Brit Nagydíj halasztását is bejelenthetik, a július első hétvégéjére ütemezett Osztrák Nagydíj számára még van remény.

A szomszédoknál lassan, lépésenként már kezdenek lazítani a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokon, a hét elején a sportminiszter, Wernern Kogler a Kleine Zeitung kérdésére nem zárta ki a futam eredeti időpontban való megtartását.

„Bár nem hozzám tartozik a szervezés, elképzelhetőnek tartom a dolgot. Ha a Forma-1-es csapatok is készen állnak, akkor lehetséges lenne” – mondta, hozzátéve, hogy azért bizonyos karanténintézkedések szükségesek lennének, a pályán pedig nem lennének nézők.

A volt F1-pilóta, Le Mans-győztes, motorsportvezető Hans-Joachim Stuck a német Motorsport-Total.comnak szkeptikusan beszélt a zárt kapus futamok lehetőségéről:

„Véleményem szerint nem életszerű a nézők nélküli verseny. Úgy nem hoz hasznot, hiszen nem hozza a jegyeladásokat. Ráadásul nézők nélkül is sok ember van egy-egy nagydíjon, azzal mit kezdenek majd a szervezést tekintve? Az emberek szűk kis helyeken ülnek a garázsok végében, onnan figyelik az eseményeket. Hol húzzuk meg a határt? Nyilván a gazdasági érdekek is szerepet játszanak, de szerintem most van ezeknél fontosabb is. Most okosnak kell lenni, ki kell várni a végét.”

F1: Ausztriában lehetne zárt kapus futam 1

Az Alfa Romeo versenyzője, Antonio Giovinazzi a brit Sky Sports műsorában foglalkozott a témával:

„Tuti, hogy nagyon más lenne, hiszen a helyszíni nézők plusz lökést adnak a versenyzőknek. De most az a legfontosabb, hogy biztonságos keretek között versenyezhessünk, ennek pedig az az egyik feltétele, hogy ne legyenek emberek a pályán.”

„Majd drukkolnak nekünk otthonról, a kanapéról, aztán ha végre eltűnik a vírus, még lelkesebben szurkolhatnak a helyszínen, mint valaha. De bármikor is kezdjünk, jobb lesz nézők nélkül kezdeni, mert úgy biztonságosabb.”