Miután (az akkor még Red Bull-os) Sebastian Vettel szinte minden egyes hétvégére teljesen új sisakfestéssel állt elő, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2015-re előírta, hogy a Forma-1-es versenyzőknek egy-egy idényt alapvetően változatlan mintával és színekkel kell végigcsinálniuk – 2016-ra lazításként bekerül az egy, szabadon választott hétvégére szóló felmentés.

Az eredeti cél a pilóták jobb azonosíthatósága volt, de a fejvédő keret, a glória megjelenése értelmetlenné tette a dolgot, hiszen a biztonsági eszköz nagyrészt kitakarja a sisakokat – a 2020-as szezon kezdete előtt nem sokkal el is törölték a szabályt.

F1: Norris minden hétvégére új sisakkal készül 1

Úgy tűnik, a mclarenes Lando Norris lesz az új Vettel, az angol ifjonc ugyanis elárulta, hogy szeretne minden versenyhétvégére új festéssel-mintával előállni.

„Az a tervem, hogy minden versenyre új festésem lesz” – nyilatkozta a Motorsport.comnak.

„Otthon a falon őrzöm a korábbi sisakokat, ezek emlékeztetnek az egyes futamokra. Most végre variálhatunk egy kicsit, lehetnek feltűnő, eltérő dizájnjaim, ilyesmik. Megtartom az eddigi alapkoncepciót, hiszen az vagyok én, de részleteken, a színeket, kombinációkat sokkal inkább az adott futamhoz, országhoz igazíthatom. Tetszik, hogy meglépték ezt.”

Norris elmondta, hogy a végül az utolsó pillanatban lefújt Ausztrál Nagydíjra egy kengurus mintával készült, de a későbbiekre akár jóval merészebb változtatások is jöhetnek.