A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj lefújását követően vasárnapra két nagyobb e-sport-futamot is szervezte, a The-race.com és a Veloce Esports is profi autóversenyzőket, rutinos gémereket és hírességeket engedett össze a virtuális versenyeken.

Ezen a hétvégén harmadikként a Forma-1 is megrendezi a valódit pótló virtuális Bahreini Nagydíját, de az F1-es mezőny egyik legrutinosabb szimulátoros versenyzője, Max Verstappen egyiken futamon sem vesz majd részt.

A Red Bull-pilóta a holland Ziggo Sportnak tisztázta, miért nem vezet sem a Veloce, sem az F1 hivatalos versenyén:

„Nem indulok, mert sosem játszom azzal a játékkal” – utalt a hivatalos Forma-1-es videojáték 2019-es változatára. „Napokba telne kiismerni a játékot, abba pedig most nem akarok belemenni. És azért sem, mert más szimulációs játékokkal vagyok elfoglalva, a váltogatás pedig nem feküdne. Ráadásul én mindig a győzelemért indulok, szóval nem fogok valahol a mezőny végén kóricálni, akkor inkább egyáltalán nem veszek részt.”

Verstappen múlt vasárnap a The-race.com futamán (All Star E-sports) indult – amelyen az rFactor 2012-es F1-es modján vezettek –, érdekes módon mára kiderült, hogy ezúttal annak mai folytatását is kihagyja.

A holland pilóta szimulátoros csapata, a Team Redline Instagram-fiókján ezt írta: „Rövid update arról, mikor fogok versenyezni: a Team Redline színeiben indulok a Real Racers Never Quit futamon hétfőn, az All Star e-Sports Battle-ön viszont sajnos nem tudok részt venni.”