A McLaren a három keserves hondás év után 2018-ra a Renault erőforrásaira váltott, de már tavaly bejelentették, hogy 2021-től, a nagy szabályváltozások bevezetésével párhuzamosan visszatérnek régi partnerükhöz, a Mercedeshez.

A Honda mellett/után a Mercedes volt a wokingi csapat legjobb motorszállítója, 1995 és 2014 között számos sikert értek el együtt, sőt, a gyári Merci-csapat újraalapítása előtt a McLaren egyenese a stuttgarti márka gyári partnere volt.

Csütörtökön eldőlt, hogy a globális koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben és annak várható gazdasági hatásai miatt a 2021-es műszaki szabályok bevezetését elhalasztják, jövőre maradnak az idei autók, csak 2022-ben kezdődik az új korszak, ám a McLarent ez sem fogja visszatartani a cserétől, írta a BBC és a német Motorsport-total is.

A McLaren motorcseréje is téma volt a csütörtöki egyeztetésen, melyen a csapatok rábólintottak a váltásra, erősítette meg a wokingi alakulat.

Bár a dolgok jelenlegi állása szerint a kasztnik nem változnak a jövő évre, az új motor beépítése nem jelent leküzdhetetlen nehézséget, ugyanis a szabályok egységesítették az erőforrások rögzítési pontjait, minden gyártó motorja ugyanolyan ebből a szempontból.