A Ferrari maranellói üzeme bezárt (egyelőre két hétre), de a Mercedes-csapat Egyesült Királyságban működő Forma-1-es bázisain a koronavírus-járvány ellenére is tovább folyik a munka – legalábbis egyelőre.

„A gyáraink az Egyesült Királyság kormánya által kiadott iránymutatásnak megfelelően egyelőre nyitva vannak. Egyelőre egyik létesítményben sem volt fertőzött. Az Ausztráliából hazatért csapattagok a fertőzésveszély minimalizálása érdekében 14 napra önkéntes karanténba vonultak” – közölte a Mercedes szóvivője.

A Mercedes két Forma-1-es létesítményt működtet Angliában, Brackley-ben a versenycsapat tevékenysége folyik, míg Brixworth-ben a német márka F1-es motorjait fejlesztik és gyártják a gyári alakulat és a partnerek számára.

A 2020-as Forma-1-es szezon a jelen állás szerint legjobb esetben is valamikor nyár elején indulhat, addig sok munkát el lehet végezni, más kérdés, hogy az nézők azzal nem fognak jól járni, ha épp a címvédő csapat dolgozik zavartalanul, míg az egyik fő riválisnál lehetetlen a munka.