Kimi Räikkönen 19 évvel ezelőtt mutatkozott be a Forma-1-ben a Saubernél, és most 40 évesen aktuális szerződése utolsó évét tölti ugyanannál – bár épp Alfa Romeo név alatt futó – az alakulatnál.

A 2007-es világbajnok a spanyol El Paísnak adott interjújában arról beszélt, hogy a mai napig imádja a versenyzést, ám arra is utalt, hogy lassan inkább otthon maradna a családjával.

„Imádom a versenyzést, bár az F1 messze nem csak arról szól. Ha nem élvezném a futamokat, már nem lennék itt. De bármit megtennék, hogy ne kelljen a sajtó elé állnom. De a fő, hogy az ember jól érezze magát, akármit is csinál. Ha az ember jól érzi magát az segít a munkájában, akár autót vezet, akár valami mást csinál. És ez a hétköznapi életben is segít. Ha ez tetszik másoknak, nagyszerű, ha nem tetszik, az is oké. Különben is, sosem azért csinálok dolgokat, hogy másoknak tessen. Csak magammal foglalkozom” – magyarázta a 21-szeres futamgyőztes.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Happy (and busy🐒🐒) in Barcelona🏁

Minttu Räikkönen (@mintturaikkonen) által megosztott bejegyzés, Febr 28., 2020, időpont: 4:26 (PST időzóna szerint)

A korábbi partiállat Räikkönen az elmúlt fél évtizedben megállapodott, öt éve megházasodott, majd megszületett kisfia, Robin, akit egy kislány Rianna követett. A finn pilóta imádja a családi életet.

„Az apaság teljesen megváltoztatja a napirendet. És sokkal többet aggódik is az ember. A gyerekeknek szükségük van a felnőttre. És egy csomó más dolog is sokkal fontosabb lesz az ember életében. Most már sokkal fontosabb a családom, mint a versenyzés, még ha élvezem is az utóbbit. Nagyon hiányoznak, amikor távol vagyok.”

„Egyértelműen ez a legnehezebb az egészben: annyit távol lenni. Az F1 sokkal unalmasabb, mint amilyennek látszik. És minél idősebbek a gyerekek, annál több örömöt jelentenek. Imádok velük időt tölteni, öröm látni, ahogy nőnek.”

Räikkönen eddigi 17 Forma-1-es idénye alatt 315 nagydíjon vett részt (311-en rajtolt), így ha idén még elindul 12 futamon, Rubens Barrichellót (326/322) megelőzve a sportág legtapasztaltabb versenyzője lesz.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Almost done testing this year.

Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) által megosztott bejegyzés, Febr 28., 2020, időpont: 4:11 (PST időzóna szerint)