Idén debütál a versenynaptárban a zandvoorti Holland Nagydíj, amelyet alaposan átépítettek a Forma-1 fogadására. A pálya legnagyobb különlegessége a két, gyors döntött kanyar lesz, amelyek egyébként nemrég készültek el.

A barcelonai tesztelésen a csapatok a többi között merevebb szerkezetű prototípus gumikat is kipróbálhattak, sokak szerint ezeket Zandvoortra készülve fejlesztette a Pirelli. A gumigyártó viszont azt állítja, csak adatgyűjtésre szolgáltak a prototípus keverékek.

“Ki akartuk használni a Barcelona kínálta lehetőséget, hogy még több adatunk legyen. Amint megkapjuk a végső szimulációk adatait, meghozzuk a döntést” – mondta Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke.

“De jelenleg nem tudom azt mondani, hogy használni fogjuk a prototípusokat, azt gondolom, a normál gumiknál maradunk. De legalább tudtunk tesztelni, és elégedettek is vagyunk a teszt eredményeivel.”

A Pirelli korábban annyit jelentett be, hogy Zandvoortban a kínálat legkeményebb keverékeit használhatják majd a csapatok. Isola szerint a végső döntés előtt több paramétert is figyelembe vesznek majd, köztük az új aszfalt érdességét.

A szezonnyitó melbourne-i hétvégén egyébként ezekkel a szettekkel gazdálkodhatnak a versenyzők.

F1: Nem lesznek külön gumik Hollandiára 1