Bár egyesek úgy vélik, a Ferrari csak rejtegette a valós versenyképességét, a Scuderia nem szerepelt valami erősen a barcelonai teszteken, ha a csapat tényleg annyira képes, mint amennyit mutattak, hátrányban lesznek a Mercedeshez és a Red Bullhoz képest, sőt, talán a Racing Pointtól is tartaniuk kell.

A csapatfőnök, Mattia Binotto arról beszélt, hogy bár egyelőre a felzárkózás a cél, ha az nem megy, a tervezettnél korábban is átállhatnak a 2021-es felkészülésre.

„Hogy mekkora hatással lesz a 2020-as felzárkózási munka a 2021-es projektre? Ez egy jó kérdés. Úgy gondolom, hogy kompromisszumot kell találnunk, de az idény legelején még nem lehet aláásni a teljes szezont. Szóval az év elején egyértelműen a 2020-as éven dolgozunk, amilyen keményen csak tudunk, hiszen ki kell ismernünk az autót, a gyengeségeit – és remélhetően a lehető leghamarabb kezelni is tudjuk őket” – idézte a Motorsport.com az olaszt.

F1: A Ferrari kukázhatja a 2020-as idényt 1

„De ha néhány futam után is azt látom, úgy érezzük, hogy túl nagy a lemaradás, akkor talán érdemes meggondolni a dolgokat. De nagyon az elején vagyunk még, csak pár tesztnap volt. Szerintem hamarosan több dolgot is kijavíthatunk az autón. Szóval egyelőre tartjuk magunkat az eredeti tervekhez 2020/2021 kapcsán.”

Annyi biztos, hogy a jövő évi nagy szabályváltozások miatt minden csapat igyekszik majd a lehető legkorábban átállni a jövő évi projektre, így könnyen lehet, hogy több eredménytelenül kezdő alakulat is „kukázza” a szezont, hogy 2021-re koncentráljon, esetleg előnyt is szerezzen a végsőkig harcban lévőkkel szemben.