Daniel Ricciardo a Red Bullt elhagyva 2019-re a Renault-hoz szerződött, 55 millió dollárért két évre írt alá a francia csapattal. A 30 éves ausztrál pilóta tavaly kiábrándító szezont húzott le a csapattal, nem véletlen, hogy mind a Mercedest, mind a Ferrarit illető spekulációkban előkerült már a neve, sőt, a Renault vezetése is nyíltan beszél arról, hogy nem lesz könnyű megtartani a hétszeres futamgyőztest.

A fentiek ellenére a német Motorsport-total.comnak Ricciardo azt mondta, nem a pusztán az eredményektől, a dobogós helyezésektől függ majd, marad-e a csapatnál.

„Nyilván szeretnék a dobogóra állni. Hiányzik. De azért nem arról van szó, hogy eltűnök, ha nem vagyok a top5-ben. A csapatmorált, az attitűdöt is mérlegelni kell. A kérdés az, mennyire igyekszik a csapat az innovációkkal, mint például a Mercedes, megvan-e a bátorság ahhoz, hogy ne féljünk attól, hogy kinevetnek minket. Pillanatnyilag biztató jeleket látok (a Renault-nál)” – magyarázta.

„Az első benyomásaim jók az új autóról. Úgy gondolom, hogy mindenképp jobbak lehetünk, mint 2019-ben. A kérdés az, hogy mennyivel jobbak. Az első versenyeken kiderül” – tette hozzá.

F1: Ricciardo maradna a Renault-nál? 1