A múlt heti három nap után szerda délelőtt folytatódott a 2020-as Forma-1-es előszezoni tesztelés a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán.

A délelőtt jelentős részében a „rózsaszín Mercedest” vezető Lance Stroll állt az élen, de végül a valódi Merciben ülő Lewis Hamilton, a Red Bull-os Alexander Albon, az Alpha Tauri-s Pierre Gasly és az Alfa Romeo volánjánál második fél napját teljesítő Robert Kubica is előtte zárt.

A lengyel tesztpilóta a leglágyabb, C5-ös Pirellin futotta csúcsidejét, ami több mint egy másodperccel volt gyengébb Valtteri Bottas hasonló gumin elért múlt heti legjobbjánál, Gasly pedig az eggyel, Albon a hárommal keményebb keveréken is csak hattizeddel volt lassabb nála, tehát érdemes helyén kezelni az Alfa Romeo elsőségét.

Az Alpha Tauri és a Red Bull sem lehet túl büszke: mind Gasly, mind Albon a garázsban töltötte a délelőtt nagy részét – hivatalosan ugyan nem erősítették meg, de a gyanú szerint mindkét csapatnál motorcserét végeztek, csak 25 és 29 körrel zártak.

A legnagyobb táv Hamilton nevéhez kötődött, a címvédő 89 kört húzott le a Mercedes számára teljesen sima délelőttön. Rajta kívül a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel jutott 80 fölé, de a németnek volt egy húzós epizódja, amikor a 7-es kanyarban megpördült. Az SF1000-es nem sérült, de a pályára felvitt kavicsok, pontosabban azok eltakarítása miatt rövid időre meg kellett szakítani a körözést.

A piros zászló nem sokkal később újra előkerült: az újonc Nicholas Latifi alatt a pályán állt le a Williams, valószínűleg a sebességváltó adta meg magát. A kanadainak nincs szerencséje, a múlt héten is nála robbant le az autó.

Barcelonában a ebédszünet után, 14 órakor folytatódik a körözés.

F1: Kubica az élen a teszten 1