A Forma-1 környezetbarátabbá, hosszabb távon karbonsemlegessé tételének részeként a sportág logisztikáját is meg kell reformálni, sokat számítana például, ha az európai szakaszban nem cirkálnának teljes kamionflották a csapatok mára kész palotákká fejlődött motorhome-jaival, magyarázta nemrég az F1 sportigazgatója, Ross Brawn.

Brawn rámutatott, hogy a tengerentúli versenyhétvégéken az alakulatok nagyon jól megvannak a helyi, készen kapott egyenépületeikkel is.

F1: A csapatok ragaszkodnak a palotáikhoz 1

A motorhome-ok ásza a Red Bull, az energiaital-gyártó korábbi, háromszintes Energy Stationje is egy monstrum volt, a tavaly bevezetett, fából készült utód, a Holzhaus – mi más? – pedig még nagyon hangulatos is, de az sem kétséges hogy komoly szállítókapacitást követel.

A Red Bull Racing főnöke szerint ők és a többi csapat is ragaszkodik a motorhome-jaihoz.

„Ross átolvashatná a szabálytervezetüket, Concorde Agreementben ugyanis egy szó sem szerepel erről” – nyilatkozta Barcelonában Brawn felvetésére reagálva.

„Szerintem az európai versenyeken logikus a motorhome-ok használata. Igen, megvagyunk a tengerentúli helyszíneken is, de csinos kis számlákat is kapunk a szolgáltatásról” – emelte ki Horner.