A Red Bull Racinghez tavaly csatlakozott motorszállítóként a Honda, a csapatnál pedig nyíltan kimondták, hogy a fejlesztési munka elősegítésére és persze a teljesítmény minél gyorsabb növelése érdekében készek lesznek lenyelni az erőforráscserékért járó rajtbüntetéseket.

A Red Bull Racing pilótái végül öt-öt belső égésű motorral zárták a szezont – a Toro Rossó-sok hét-hétig jutottak –, de a csapatnál szeretnék, ha idén már sikerülne a hármas kereten belül tartani az erőforrásokat.

„Egyelőre nem tervezzük negyedik erőforrás bevetését. A terv az, hogy hárommal megyünk végig. Megkönnyítené az életünket, ha annyival eljutnánk 21 futamig” – mondta a csapatfőnök, Christian Horner, hozzátéve, hogy természetesen a negyedik motor bevetése sem lenne katasztrófa, ha előnnyel is jár.

„Ha a megfelelő helyszínen jönne a negyedik erőforrás, akkor lehetséges minimalizálni a hatását” – utalt arra, hogy az előzésre alkalmas pályákon nem akkora gond a mezőny végéből rajtolni. „Mindig a teljesítmény növelése élvez elsőbbséget.”