A Red Bull szerdán megmutatta, majd Silverstone-ban pályára is küldte 2020-as Forma-1-es autóját, az RB16-ost. A csapat második Honda-motoros modelljét Max Verstappen vezette a filmezési napon, amelyen a szabályok szerint a Pirelli demógumijain és legfeljebb 100 km-t mehet az autó.

„Jó ideje nem ültem F1-es autóban, nagyon vártam a mai napot. Amint beindul az autó, az ember visszatér a rutinhoz, de előtte végig ott van a várakozás izgalma, hogy milyen lesz az új autó, milyen lesz az új motor.”

„Ez persze csak forgatási nap volt, de a legfontosabb az volt, hogy menjen az autó, kiderüljön, milyen, lássuk az esetleges problémákat, lényegében az, hogy már Barcelona előtt elinduljanak a dolgok. Szerencsére minden simán ment ma” – mondta a 22 éves holland.

a videó a hirdetés után indul

 

Verstappent és a munkát a garázsból figyelte a csapattárs, Alexander Albon.

„Fontos volt számomra, hogy itt legyek és első kézből kapjak visszajelzéseket Maxtól és a csapattól. A hideget is megszoktuk. Úgy tűnik, minden simán megy, jók a kilátások Barcelonára. Nyilván ez csak forgatási nap, de így is izgalmas. Alig várom, hogy kezdődjön a tesztelés és én is vezethessem az autót!” – magyarázta a második F1-es idényét kezdő brit-thai ifjonc.