Múlt hétfőn a valenciai Ricardo Tormo pályán a közös szponzor, a Monster Energy szervezésében, közös, gépcserés teszten vett részt a hatszoros F1-világbajnok Lewis Hamilton és a hétszeres MotoGP-bajnok Valentino Rossi.

A 40 éves olasz a 2000-es évek második felében többször is tesztelt már F1-es Ferrarival, ezúttal pedig a Mercedes két évvel ezelőtti járgányát, a W08-ast terelgette. Természetesen nagyon élvezte a dolgot, így újra felvetődött, hogy kettő után négy keréken folytatja a pályafutását.

“Felőlem mehetne!” – viccelődött, amikor a Sky Italia arról kérdezte, 2020-tól átvenné-e Valtteri Bottas helyét Hamilton mellett. “Sajnos kezdek már öregedni, de ha Bottas szeretne Yamaha M1-esre ülni Maverick Vinales mellett, részemről rendben lenne (a csere).”

Rossi Abu-Dzabiban nyilatkozott, ahol kategóriagyőzelmet szerzett egy Ferrari 488 GT3 pilótájaként egy 12 órás futamon. A Doktornak 2020-ra még szerződése van a Yamahával, de 2021-től tényleg jöhet az autózás, F1 helyett reálisan hosszú távú futamokon.

“Mindig is mondtam, hogy a motorozás után szeretnék még lehúzni egy évtizedet autókkal. Évente öt-hat futamot csinálhatnék a nekem legmegfelelőbb autókkal. Talán a Le Mans-i és spái 24 órás versenyek lennének a legjobbak.”