A Mercedes F1-es csapatát – és összes motorsport-tevékenységét – irányító Toto Wolff jelenlegi szerződése 2020 végéig szól, a jövő pedig egyelőre nyitott, tartja magát az elképzelés, hogy 2021-től az osztrák a Forma-1 vezérigazgatójaként folytathatja a pályafutását.

A Ferrari csütörtöki karácsonyi sajtónapján megkérdezték erről a maranellói márka vezérigazgatója, Louis Camilleri véleményét is, az üzletember arra utalt, hogy nagyon nem néznének jó szemmel egy ilyen fejleményt, akár vétóznának is.

“Bárkinél, aki a megelőző néhány évben fontos és aktív szerepet töltött be valamelyik csapatnál, vélt vagy valós összeférhetetlenség lépne fel, ha az F1 vezetésébe kerülne. Véleményem szerint ez nem lenne helyes. Úgy véljük, a paddock többi szereplője sem lenne túl boldog, ha Mattia (Binotto, Ferrari-csapatfőnök) lenne Chase Carey utódjelöltje. Ez így logikus”

“A vétó az utolsó fegyver. Ha Ilyen helyzet adódna, szerintem világosan ismertetnénk az álláspontunkat a Libertyvel, különösképpen Greggel (Maffei, az F1-jogtulajdonos Liberty vezére), és úgy gondolom, konstruktív párbeszédet folytathatnánk” – magyarázta Camilleri.

Apró pikantéria, hogy a Ferrari akkor nem igazán tiltakozott, amikor korábbi csapatfőnöke, az annak idején a vétójogot is kiharcoló Jean Todt a sportágat felügyelő FIA elnöki posztjáért indult majd meg is szerezte azt.