Néhány hete nagy lendületet kaptak a Lewis Hamiltont a Ferrarihoz kötő pletykák, sokan úgy vélik, a hatszoros világbajnok Mercedes-pilóta 2020-ra az olasz csapathoz szerződhet.

A találgatásokat feltűnően nem cáfolta egyetlen érintett sem, látszólag Hamilton, a Mercedes-főnök Toto Wolff és a Ferrari-főnök Mattia Binotto is reális lehetőségként kezeli az átszerződést, az olasz sajtó pedig arról írt, hogy a 34 éves versenyző idén már két alkalommal is találkozott a maranellói márka elnökével, John Elkannal.

A Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri most megerősítette, hogy nem volt kacsa a találkozó, valóban megtörtént a dolog.

F1: A Ferrari-vezér tényleg találkozott Hamiltonnal 1

“Csak egy társasági esemény volt, amit láthatóan felfújtak, de tényleg csak társasági esemény volt. Vannak közös barátaik” – állította az olasz.

Az olaszoknál Charles Leclerc 2022-ig le van kötve, Sebastian Vettel viszont jelenlegi szerződése utolsó évét kezdi meg velük 2020-ban. Camillieri azt mondja, érthető és hízelgő a pilóták érdeklődése:

“Tény, hogy az egyik versenyzőnkkel hosszú távú szerződésünk van, míg a másikkal 2020 végén jár le a kontraktus. Egyértelműen nagyon hízelgő számunkra, főleg Lewis részéről, de más pilótáktól is, hogy érdekelné őket a hozzánk való szerződés, de korai lenne még dönteni. Korai lenne bármilyen döntést hozni a jövőt illetően.”