A szokott formáját hozta a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj, azaz nem volt túl izgalmas a futam, csaknem húsz körön át még a DRS-t sem lehetett használni. Ross Brawn szerint ismét bebizonyosodott, hogy reformra van szükség.

“A vasárnapi versenyen csaknem húsz körön át nem lehetett használni a DRS-t technikai hiba miatt. Ez rámutatott, hogy mennyire szükségünk van olyan autókra, amelyek képesek a kerék a kerék elleni küzdelemre” – mondta Brawn.

Brawn arra próbált célozni, hogy a jelenlegi autókkal olyan nehéz az elöl haladót követni, hogy DRS nélkül szinte lehetetlen az előzés. Helyette viszont kimondta szinte ugyanezt Carlos Sainz.

“A verseny eleje megmutatta, hogy a mai F1-ben DRS nélkül lehetetlen előzni. A DRS-re nagyon is szükség van a modern F1-ben” – vélekedett Sainz.

“Remélhetőleg 2021-ben már nem lesz rá szükségünk. A DRS olyan segédeszköz, amit egyikünk sem szeret igazán, de ha ma előzéseket akarunk látni az F1-ben, akkor szükségünk van rá. Meglátjuk, mi lesz.”

Jacques Villeneuve szerint ugyanakkor remek volt, hogy bedöglött a rendszer. “Nagyszerű volt, végre csak igazi versenyzést láttunk” – így Villeneuve.

“A versenyzőknek rendesen elő kellett készíteniük az előzéseiket, és láttunk néhány gyönyörű manővert. Nem a szokásos kikerülések voltak, mint az autópályán, izgalmas volt.”

“Remek demonstrációja volt annak, hogy mi a rossz a DRS-ben: mesterséges.”