Magasra tette a lécet első ferraris évében Charles Leclerc, aki majdnem minden mutatóban felülmúlta négyszeres bajnok csapattársát, Sebastian Vettelt. Leclerc mindössze Vettel második olyan csapattársa, aki meg tudta előzni a németet az év végi tabellán – bár a negyedik és ötödik helyen ez legfeljebb statisztikai érdekesség.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint jövőre nem lesz kivételezés senkivel, a két versenyző úgy kezdi a következő szezont, ahogy az ideit befejezte – azaz szabadon harcolhatnak egymással.

“Ahogy az utolsó futamokon is látható volt, szabadon versenyezhettek egymás ellen. Innen futunk neki a következő évnek is” – jelentette ki Binotto.

“Charles mindenkit meglepett, nem csak engem. Nagyon gyors, bizonyította, hogy képes kezelni a nyomást, és stabilan tud teljesíteni egy teljes szezonon át.”

“Jó a párharcokban, jó a versenyzésben, nagyon elégedettek vagyunk vele. Lenyűgöző szezonja volt, nagy eredményeket ért el.”

Binotto tudja, hogy a Ferrarinak viszont javulnia kell, ha komolyabb eredményeket akar elérni. “Nem vagyunk elégedettek az autó teljesítményével, a hibákkal, amiket elkövettünk, a megbízhatósági problémákkal, és talán néhány döntésünkkel sem.”

“Tudjuk, hogy az autónk nem elég gyors, de most van egy kis időnk, hogy szilárd alapokat fektessünk le, és erre építkezve komolyabb ellenfelei legyünk a többieknek jövőre.”