A hétvégén a paddock és a McLaren visszatérő vendége volt Fernando Alonso a Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíj helyszínén. Azt híresztelik az emírségekbeli paddockban, hogy a spanyol – aki januárban rajthoz áll a 2020-as Dakar-ralin – a Liberty Mediával folytatott hosszabb diskurzust, majd a helyszínen tartózkodó újságíróknak azt nyilatkozta, hogy továbbra sem zárkózik el annak lehetőségétől, hogy 2021-től újra a mezőny tagja legyen.

Egykori csapattársa, a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton örömmel fogadná Alonso visszatérést. „Szívesen viszontlátnék egy öregebb havert, ő jöhet” – jegyezte meg mosolyogva a Mercedes britje a pletyka hallatán. „Fernando nyilvánvalóan nagyon rutinos versenyző, és már alapvetően érdekes, amikor olyan versenyzők akarnak visszatérni, mint például Michael [Schumacher – szerk.], hiszen ezt csinálták egész életükben.”

„Nem beszéltem Fernandóval, szóval nem tudom, hogyan érez, vagy mennyire hiányolja az F1-et. Nem hinném azonban, hogy rosszat tenne a sportnak” – tette hozzá, ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy Alonso a visszatérésével egy fiatal tehetség Forma-1-es karrierjét törheti derékba. „Nagyon sok fiatal srác kapaszkodik, és csak 20 ülés van a mezőnyben, ő pedig már élt a lehetőségével.”

„Viszont amennyiben nincs más fiatal, aki jó is, és határozottan lenne neki itt hely, örülnék neki, ha jönne” – magyarázta gondolatait.

Max Verstappen is megszólalt a témában; a Red Bull versenyzője szerint csak akkor lenne értelme Alonso visszatérésének, ha arra versenyképes körülmények között adódna lehetősége. „Jó lenne látni őt, ha versenyképes autóval tud visszatérni. Másképp azonban csak az idejét vesztegetné, de úgy gondolom, ezzel ő is tisztában van” – nyilatkozta.