Nem indult egyszerűen a debütáló Forma-1-es szezonja Lando Norrisnak és George Russellnek. A McLaren versenyzője valamivel könnyebb helyzetben volt, ugyanis rég ismerte a csapatot, ám a wokingi istálló évek óta tartó vergődése komoly bizonytalanságokat tartogatott 2019-re is. Végül a McLaren feljavult és negyedik lett a konstruktőri bajnokságban, és az év második felére Norris is felvette a tempót. Habár a megszerzett pontokon nem látszik, a 20 éves pilóta hasonlóan jól ment, mint a csapattárs Carlos Sainz.

A 21 hétvégéből álló versenynaptár első 20 időmérője után 10-10 volt a mérlegük egymás ellen, Abu-Dzabiban azonban Norris 23 ezredmásodperccel legyőzte a spanyolt. “Nagyon boldog vagyok” – mondta az időmérő után.

“Kemény volt, ugyanis egy hiba után két hellyel hátrébb voltam, úgyhogy örülök. Jó kör volt, nem voltak nagy hibáim a második körömben, de nem ez volt életem legjobb köre” – mondta a hetedikként végző, de Bottas büntetése miatt végül a hatodik helyről rajtoló versenyző.

Norris örül a házon belüli győzelemnek, azonban az összképet tekintve még nem elégedett. “Még mindig messze vagyunk, 1,6 másodpercre Lewis Hamiltontól. De ebben az évben egyre jobbak lettünk. A Renault talán konzisztensebb volt, de amikor összeszedtük magunkat, mi lettünk a hatodikak és az ötödikek.”

F1: Megverték az újoncok tapasztalt csapattársaikat 1

George Russellnek sem volt egyszerű éve a mezőny végén kullogó Williamsszel. Csapattársa a nagy visszatérő Robert Kubica lett, de a lengyel jóval lassabb volt, mint 2018-as Forma-2-es bajnok. Russell 21-0-ra verte az időmérőkön Kubicát, mégis az egyszeres futamgyőztes szerezte csapat idei egyetlen pontját az őrületes hockenheimi versenyen.

“Nem ez volt a célunk év elején, de miután kiderült, hogy mit tud az autó és nem küzdhetünk senkivel, azt hiszem, hogy büszke lehetek erre a statisztikai adatra” – mondta a Mercedes-nevelt angol.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!