Az utolsó 2019-es Forma-1-es hétvégén már nem látják szívesen Esteban Ocont a Mercedes garázsában. A francia ezt a szezont a brackley-i istálló tesztpilótájaként töltötte, miután tavaly kiszorult a Racing Pointtól. Karrierje azonban nem feneklett meg, a jövő évtől kezdve a Renault egyik autóját terelgetheti Daniel Ricciardo mellett.

A 23 éves versenyző korán munkába áll a francia alakulatnál, a jövő kedden kezdődő Pirelli-teszteken már vezetheti is az R.S.19-est. Ocon ennek nagyon örül: habár a 2020-ra készülő autóba még nem szólhat bele, így is jobb helyzetben van, mint a tavaly a Renault-hoz igazoló Daniel Ricciardo.

F1: Kitiltotta a garázsból saját tesztpilótáját a Mercedes 1

“Már üléspróbán is jártam és a szimulátoron is vezettem. Ezért nem lehetek a (Mercedes – a szerk.) garázsban a hétvégén” – árulta el Ocon. “Készülünk már a jövő heti tesztekre. Szerencsés vagyok, hiszen kaptam két napot – ez ritkaság. Danielnek nem volt ilyen lehetősége tavaly, szóval jól kezdjük a felkészülést a következő szezonra” – mondta a francia.

Emlékezetes, hogy a Red Bull kötötte az ebet a karóhoz: Ricciardónak december 31-ig szólt a szerződése az energiaitalosokkal, és a szezonzáró utáni tesztre nem is engedte el korábbi csapata új istállójához.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!