A Ferrari két pilótája már másfél hete koccant össze a Brazil Nagydíj végén, de még azóta is ez az első számú téma a Forma-1-es sajtóban. Az Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki sajtónapján csak Charles Leclerc beszélhetett az esetről, mert Sebastian Vettel kisfia születése miatt csak később érkezik a verseny helyszínére.

Mattia Binotto csapatfőnök szerint az incidenst többször átbeszélték házon belül, mindkét versenyző belátta, hogy elfogadhatatlan, ami Interlagosban történt.

“Beszéltünk Sebastiannal, próbáltuk megérteni mindkettőnk álláspontját” – mondta Leclerc.

“Úgy gondolom, hogy Sebnek nem kellett volna balra mozdulnia, és ezt ő is tudja. Én pedig valószínűleg tehettem volna többet, hogy elkerüljem őt balra. Szóval egy kicsit mindketten felelősek vagyunk.”

“A legfontosabb, hogy mindent tisztáztunk Sebbel, továbblépünk.”

Leclerc szerint a koccanás nem befolyásolja a házon belüli viszonyokat, továbbra is versenyezhet egymással a két pilóta.

“Seb és én is nyerni akarunk, de meg kell találnunk a középutat. Ugyanabban a csapatban versenyzünk, úgyhogy vissza kell vennünk az egymással szembeni keménykedésből, és egy kicsit több helyet kell hagynunk egymásnak, hogy ilyen ne történhessen újra.”

“A következmények óriásiak voltak, de visszatekintve valójában nagyon-nagyon kicsi volt a kontakt. Pechünk volt, gondoskodnunk kell róla, hogy ne történhessen meg újra.”

Leclerc szerint fel sem merült, hogy egy esetleges következő incidensnél a Ferrari megbüntesse vagy eltiltsa a hibásnak vélt versenyzőt.