A jövő heti abu-dzabi teszten dől el, hogy jövőre a Pirelli 2020-as gumijait használják-e a Forma-1-ben, vagy maradnak az idei specifikációnál, miután az első “éles”, austini szabadedzéses próbák után a versenyzők többsége negatív visszajelzéseket adott az új abroncsokról.

A Haas idén keservesen küszködött a Pirellik felmelegítésével, de az év végére sikerült úgy-ahogy kezelni a problémát, ezért nekik akár jó is lehetne, ha maradnának a 2019-es gumik, de a csapat dán pilótája, Kevin Magnussen szerint nem szabadna a versenyzők és a csapatok véleményére alapozni a döntést.

“Szerintem nehezen lehet a pilóták és csapatok véleményét figyelembe venni a választásnál, hiszen mindenkinek megvan a maga érdeke, mindenki csak azt mondja, ami neki a legjobb” – mondta a RaceFans.netnek, hozzátéve, hogy az egyetlen szempontnak a verseny minőségét kellene venni.

“Végső soron mindannyian ugyanazokat a gumikat használjuk, akármilyenek is. A Forma-1-nek egyszerűen azt a gumit kellene választania, amelyik a legjobb a show szempontjából, más nem számít.”