A Williams-csapat 2014-15-ben még dobogós helyekét küzdött, a bajnokságban pedig mindkétszer a 3. helyen zártak, de tavalyra a patinás brit csapat az utolsó helyre süllyedt, mindössze 7 pontot szereztek.

Úgy tűnt, innen nem nagyon van lejjebb, de az alakulat bebizonyította, hogy igen, ugyanis az idei autóval el sem készültek a téli tesztelés kezdetére, de miután végre a pályára került az FW42-es, az is világos lett, hogy igazi tragacsot építettek.

Az szezon első felében a csapat hatalmas hátránnyal a futottak még klub egyetlen tagja volt, a Német Nagydíjon viszont összejött egy pont, miután a kaotikus, sok kiesős futam után két pilótát is büntettek, Robert Kubica pedig a 10. helyre lépett előre.

A nyári szünet után mintha csökkent volna a lemaradás, de a Williams így is végig az utolsó volt, és marad is, ennek ellenére a kinevezett csapatfőnök, az alapító Sir Frank lánya, Claire Williams szerint az idei évük jobb volt, mint a tavalyi.

“A tavalyi évünk volt a legrosszabb. Megértem, hogy kívülről úgy látszik, az idei még rosszabb, de az emberek nem látnak be a színfalak mögé. Tavaly én magam sem láttam, hogyan javulhatnak a dolgok, de idén már egészen más helyzetben van a csapat. Tudom, hogy mik következnek, és hiszek is a jövőben. Tavaly nem igazán hittem” – állította.

F1: Meghökkentő kijelentés a sereghajtótól 1

“Az idén végrehajtott változtatások sokkal jelentősebbek voltak, mint a korábbiak. A csapat működése terén is változtattunk, van új tervezési részlegünk, nagyszerű műszaki stáb viszi az aerodinamikai tervezést és a pályás munkát is. Már sokkal jobb helyzetben vagyunk, az aerodinamikai filozófiaváltás terén az elmúlt évben elvégzett munka kezd eredményt hozni.”

 

“Nem fogom feladni, mert hiszek abban, amit csinálok. Nem hagyom, hogy a külső zaj megzavarjon. Nagyon sokat megtudtam magamról az elmúlt két évben, kiderült, hogy erősebb vagyok, mint bármikor gondoltam” – magyarázta, hozzátéve, hogy az alapító-főnök Sir Frank támogatását is bírja.

“Apa minden korábbinál jobban támogat. Meglátott bennem valamit, amiről talán nem is hitte, hogy bennem van. Nem könnyű, de nem adtam fel. Tudom, hogy sokan szeretnék, ha lelépnék, de nem fogok. Apa is értékeli ezt a kitartást, hiszen ő sem adná fel soha. A Wiliamsnél nem szoktuk feladni, nem ilyen a természetünk.”