A Forma-1-ben 2014 óta a pilóták a maguk által választott állandó rajtszámokkal versenyeznek, de a világbajnoknak továbbra is jár az 1-es, ha szeretné, azonban azt kizárólag az új rendszer első évében, az akkori címvédő Sebastian Vettel Red Bullján láttuk, hiszen Nico Rosberg a 2016-os sikere után rögtön visszavonult, Lewis Hamilton pedig nem él a lehetőséggel.

Az immár hatszoros bajnok angol a Graham Norton Show vendége volt, ahol kifejtette, a motiváló ereje miatt ragaszkodik a 44-eshez, amikor arról kérdezték, a hosszú sikersorozata miatt nem érzi-e veszélyeztetett helyzetben, célkeresztben magát.

“Nem vagyok nagyobb veszélyben, de mostanra, ha hiszik, ha nem, én vagyok a második legidősebb versenyző a mezőnyben. Jönnek a 19-20 éves srácok, de nem, tényleg nem hiszem, hogy veszélyben lennék.”

“Természetesen célpont vagyok, de 8 éves korom óta a 44-es a rajtszámom, és bár én vagyok az első, az elmúlt pár évben is én voltam, így ott lehetne az 1-es az autómon, én ragaszkodom a 44-eshez. Így minden évben úgy érezhetem, hogy a nulláról indulunk, senki nem bajnok, de újra az akarok lenni” – magyarázta.

Hamilton tavaly, a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzésén az ötödik bajnoki cím megünneplésére, a csapat felé tett gesztusként az 1-es számmal lépett pályára (nyitóképünkön), de hétvége folytatására már vissza is tért a 44-eshez.

F1: Ezért nem kell Hamiltonnak a bajnoki rajtszám 1