Lewis Hamilton idén hatodszor is világbajnok lett, egyre kevesebb megdöntendő csúcs marad előtte, így egyre többször kell a visszavonulásával kapcsolatos kérdésekre is válaszolnia.

Hamiltont a versenyzéssel járó veszélyek is egyre jobban foglalkoztatják, ami a Belga Nagydíj helyszínén is leolvasható volt az arcáról Anthoine Hubert balesete pillanatában. Hamilton éppen interjút adott, amikor a tragédia történt, az arcáról minden gondolata leolvasható volt.

“Nem ez volt az első alkalom, hogy ilyesmi történt a karrieremben” – idézte fel Hamilton. “Nagyon is emlékszem rá, hogy nyolcéves koromban nyertem egy versenyt Kimboltonban, aztán Daniel Spence meghalt.”

“Gyerekként az egy nagyon tragikus pillanat volt számomra, először fogtam fel valakinek a halálát. Ott Belgiumban nagyon sok minden járt a fejemben, arra is gondoltam, hogy az autók még mindig nem elég biztonságosak.”

“Aztán felteszed magadban a kérdést, hogy mennyi mindenre van még szükséged, mennyit akarsz még? És meg kell találnod az egyensúlyt. Arra gondoltam, tölthettem volna több időt a családommal, és hasonlók.”

“Ami a visszavonulást illeti, nem félek tőle. Sportolók esetében természetes, hogy ez a legszomorúbb napok egyike, hiszen befejezel valamit, amit egész életedben imádtál csinálni.”

“De ezért vannak az életemben más dolgok is, amik felé fordulhatok. Ott van például a divat: találtam egy másik területet, amelyen sokáig sikeres lehetek. Jelenleg nagyon jól megy, persze nem tudhatom, meddig tart ez. De legalább érdekel más is.”

“És nagyon sok más dolog érdekel még. Tudom, hogy az életem nem ér véget akkor, amikor visszavonulok. Jelenleg amúgy is elég erősnek érzem magam a folytatáshoz, szóval próbálok addig maradni, ameddig csak lehet.”