Sokak számára okozott komoly meglepetést, hogy a Brazil Nagydíjon pályára küldték a biztonsági autót Valtteri Bottas kiesése után, noha a finn éppen egy megnyitásnál parkolta le a műszaki hibás Mercedesét.

Igen ám, csakhogy az autó elakadt egy buckán, darura volt szükség, ilyen helyzetekben pedig Michael Masi versenyigazgató azonnal indítja a biztonsági autót. Pedig a helyzet nem tűnt túl veszélyesnek, egy virtuális biztonsági autós szakasz talán pont elég lett volna.

“Valtteri fantasztikus munkát végzett a megállásával” – ismerte el Masi. “Próbálták betolni az autót a megnyitásba, ezért dupla sárga zászló volt a szakaszon.”

“Pályán kívül voltak a sportbírók, de az autó elakadt egy bukkanón. Így darut kellett küldenünk, hogy meg tudjuk mozdítani. Nálam azonnal biztonsági autót jelent, ha elindul egy daru.”

Noha Bottas autóját gyorsan elvitték, a biztonsági autós szakasz a lekörözöttek miatt nagyon hosszúra nyúlt. “Az első ötön kívül csak lekörözöttek voltak. Az autók pozíciói miatt a szokásosnál is tovább tartott, amíg az éllovasok megérkeztek a biztonsági autó mögé, és aztán még a többieket is el kellett engednünk.”