Max Verstappen pole pozíciós idejétől majdnem négy tizeddel maradt el Valtteri Bottas, így csak ötödikként zárt a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati kvalifikációján, de – Charles Leclerc rajtbüntetésének köszönhetően – a negyedik rajtkockából rajtolhat majd a Forma-1-es Brazil Nagydíjon. Csapattársa, Lewis Hamilton két tizeddel volt jobb nála, így a harmadik pozíciót foglalhatja majd el a rajtrácson.

„Elég jól zártuk a mai napot, főleg úgy, hogy a versenyekre általában jobban összeáll az autó. Nem lenne értelme feladni, ezzel az autóval még bármi elérhető ugyanis” – összegezte bizakodóan a meglátásait Bottas a kvalifikáció kapcsán. „Trükkös volt az időmérő, egyúttal a mai nap is. Nehéz dolgom volt a harmadik szabadedzésen, az eredménylistán is látszott ez, így mindenképpen találnunk kellett valamit.”

„Úgy éreztem, hogy a Q3-as köreim egészen jók, ezért nem akartam elhinni, hogy ennyire el vagyok maradva a többiektől. Néhány századot még tudtam volna javítani, de többet nem” – jegyezte meg.

„Mindenképpen fontos lesz, ugyanis a Red Bullé és Maxé is elég jó” – tért ki a hosszú etapokra a finn. „Biztos vagyok benne azonban, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy erősek legyünk holnap.”