Daniel Ricciardo a Renault ajánlatát elfogadva tavaly kétéves szerződést kötött a csapattal, első évében pedig a gyenge autó miatt nem volt esélye igazán jó eredményre. A Renault még a középmezőny legjobbja címről is lemarad idén, Ricciardo azonban nincs elkenődve emiatt.

“Mindig örömmel és elégedetten hagyok el egy versenypályát, ha tudom, hogy mindent kihoztam egy hétvégéből” – mondta Ricciardo.

“Nem fogok hazudni, nyilván még boldogabb vagyok, ha hazavihetek egy trófeát vagy egy üveg pezsgőt, de voltak már olyan dobogós eredményeim is, amikor nem voltam teljesen elégedett a teljesítményemmel.”

“Az idei monzai negyedik hely óriási eredmény volt, de így sem álltam a dobogón, szóval nem fogok örömömben pucéran rohangálni az utcán.”

“A középmezőnyben nagyon szoros a verseny, és néha elég bosszantó is ez a csata. Néha egyetlen tized elvesztése akár három-négy helyet is jelenthet. De ha ez a tized nálad van, három-négy hellyel előrébb kerülhetsz.”

“Ez igazi csatának érződik, és néha olyan ez a belső harc, hogy úgy érzed magad, mintha nyertél volna valamit. Ez jó és szórakoztató.”

Ricciardo szerint fontos a csapatnak, hogy legalább a konstruktőri ötödik hely meglegyen. “A saját bajnoki pozícióm nem túlságosan érdekel, de a csapaté fontos. Bízom benne, hogy meg fogjuk csinálni.”