Noha a teljes és végleges megállapodás még nagyon messze van, a csapatok rábólintottak, hogy 2021-től teljesen új szabályokat vezessenek be a Forma-1-ben.

Az új szabályzat alapjait teljesen új aerodinamika jelenti majd, ez pedig akár azt is jelentheti, hogy valaki egy szürke zónára találva komoly előnybe kerülhet a többiekkel szemben.

Az FIA-nál is gőzerővel dolgoznak a potenciális kiskapuk felkutatásán, de a folyamatba bevonnák a csapatokat is. Az FIA optimista, a szövetség szerint lesznek olyan csapatok, amelyek bejelentenek majd kiskapukat, persze a saját jól felfogott érdekükben.

“Már azonosítottunk két-három olyan területet, ahol a szabályozás nem volt pontos. Az elmúlt hónapokban jobb szabályokat írtunk” – mondta Nikolas Tombazis, az FIA együléses versenyautókért felelős igazgatója.

“A csapatok közül jó néhány olyan lesz, amely felelősen áll majd az új szabályzathoz, és jelent majd kiskapukat. Persze nem jótékonyságból.”

“Ha a csapatok találnak egy kiskaput, pontosan tisztában lesznek vele, hogy annak kihasználása a szabályzat szellemisége ellen szólna. Ez kockázat.”

“Nem akarnak feleslegesen három hónapig költeni valamire, hogy aztán hirtelen kihúzzák a lábuk alól a szőnyeget. Ezzel elvesztegetnének három hónapot.”

“Szóval mielőtt elkezdenének költeni valamire, inkább megkérdezik, hogy ez oké vagy nem oké. Arra számítunk, hogy lesznek ilyen megkeresések.”