Az idei évre alapvetően félretervezett, fejlesztethetetlen autóval előállt Haas csapatfőnöke, Günther Steiner az elmúlt egy-két hétben adott nyilatkozataiban már bedobta a törölközőt, arról beszélt, hogy hálát ad az égnek, amiért hamarosan véget ér a szezon, ugyanis jelenleg egy csatár nélkül, 11 védővel kiálló focicsapatra hasonlít az alakulat, ráadásul béna kacsák, mert még a védekezés sem megy.

“A jövő évben új könyvet nyitunk a csapat történetében. Nem új oldalt, egy teljesen új könyvet” – fogadkozott az olasz.

A Haas 2016-ban mutatkozott be az F1-ben az amerikai NASCAR-ban már sikeres csapattulajdonos Gene Haas új projektjeként, az alakulatnál a kezdet óta dolgozó Romain Grosjean szerint nagyon sokat segít, hogy a tulajdonos ért az autósporthoz, így nem kell attól tartaniuk, hogy az idei szereplés miatt mondjuk bezárhatják a bazárt.

“Nagyon sokat segít, hogy itt van nekünk Gene Haas, aki ismeri az autóversenyzést, tudja, hogyan működnek a dolgok. Tisztában van vele, hogy nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy az ember szeretné. Nagyon sokat segített a csapat felépítésében” – mondta a francia.

F1: A tulajdonos megérti a vergődést 1

“A NASCAR és a Forma-1 természetesen különbözik, de neki mindkettőre van rálátása, ami nagy segítség” – folytatta.

A Haas két fordulóval az idény vége előtt 28 pontjával a bajnokság utolsó előtti, 9., helyén áll. Az egypontos Williams biztosan nem fenyegeti őket, de ahhoz is kisebb csoda kellene, hogy elkapják az amúgy mostanában szintén nem brillírozó Alfa Romeót (35 pont).

Az amerikai csapat első évében 29, a másodikban 47 ponttal lett a 8. a konstruktőri bajnokságban, tavaly viszont 93 egységgel egészen az 5. helyig kapaszkodtak, tehát az idei lehet a legrosszabb eredményük, ha nem csípnek meg még egy-két pontot.