A Forma-1 a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon hozta nyilvánosságra az első látványterveket a 2021-es szabályok szerint tervezett autókról. Nagy reform jön a sorozatban, nem csupán az autók kinézete, hanem a versenyzés minősége is változik, a tervek szerint sokkal könnyebb lesz kerék a kerék elleni csatákat vívni.

A szabályok kialakítása során többé-kevésbé a szurkolók igényeit is figyelembe vették, amire nagyon büszke Ross Brawn sportigazgató.

“A múltban túl gyakran fordult elő, hogy átmeneti problémákra rövid távra szóló vészmegoldásokkal álltunk elő. Ezúttal teljesen más volt a megközelítés” – mondta Brawn.

“Ezek a szabályok átgondoltak, tanulmányokra épülnek, és figyelembe veszik a rajongók akaratát is. Végső soron ők jelentik a sport alapját.”

“Lehetnek itt a legjobb versenyzők és a technikailag legfejlettebb autók a világ legcsodálatosabb pályáin, de ha a szurkolókat nem érdekli az egész, akkor nem jutunk sehova.”

“Elégedettek vagyunk a szabályok fogadtatásával, különösen a rajongók oldaláról. Tudjuk, hogy rengeteg munka vár még ránk a szabályok finomhangolásával kapcsolatban, ahol szükséges, változtatni fogunk a 2021-es rajt előtt.”

“Addig is készüljön mindenki az F1 új korszakára, mert innen nincs visszaút.”