A felek közötti konfliktus már a versenyt megelőzően elkezdődött, a Red Bull volt ugyanis az a csapat, amelynek kérdésére az Amerikai Nagydíj előtt új technikai direktívát adott ki a motorokkal kapcsolatban az FIA.

Akár van összefüggés, akár nincs, az tény, hogy a Ferrari Austinban jócskán visszaesett, versenytempóban ugyanúgy egy percet kapott, mint a nyári szünet előtt, a Magyar Nagydíjon.

Azt csak a Ferrarinál tudhatják, hogy az FIA intézkedése mennyiben járult ehhez hozzá, ha hozzájárult egyáltalán, az azonban egyáltalán nem tetszett az olaszoknak, hogy a futam után Max Verstappen nyíltan lecsalózta őket.

Christian Horner csapatfőnök ugyan nem ment ennyire messzire, de ő is igyekezett rávilágítani arra a furcsaságra, hogy a Ferrari hirtelen jócskán lelassult.

F1: Összebalhézott a Ferrari és a Red Bull főnöke 1

A futam után Mattia Binotto, a Ferrari főnöke átment egy kis elbeszélgetésre Hornerhez, azok szerint pedig, akik hallottak foszlányokat a beszélgetésből, nem éppen baráti eszmecseréről volt szó. Állítólag jogi lépéseket is kilátásba helyezett Binotto a csalózás miatt, de ezt senki nem erősítette meg.

A két főnök gesztikulációja alapján a vita kissé elfajult, ám ekkor Binotto gyorsan el is hagyta a Red Bull motorhome-ját. Ebben a pillanatban Horner sem a nyugalom szobra volt, de az ügynek további folytatása már nem lett.