Amikor Lewis Hamilton a McLarentől a Mercedeshez igazolt, a csapatfőnöki feladatokat Ross Brawn látta el. Brawn korábban hét világbajnoki címet nyert Michael Schumacherrel a Benettonnál és a Ferrarinál, és hozzá volt szokva ahhoz, hogy a német százszázalékosan az F1-re koncentrál.

Hamiltont ezzel szemben a Forma-1-en kívül sok más dolog érdekli, Brawn pedig tartott attól, hogy ez negatívan befolyásolja majd a teljesítményét, nem volt száz százalékig meggyőződve Hamilton elkötelezettségéről.

Brawn Hamilton hatodik vb-címe után már tudja, hogy feleslegesen aggódott. “Lewis egyedi módot talált arra, hogy nagyszerű bajnok legyen” – mondta Brawn.

“Be kell vallanom, hogy amikor 2013-ban elkezdtem vele a közös munkát, kicsit aggasztott a hozzáállása. Számomra Michael volt a viszonyítási pont, aki mindent alárendelt a sikerességnek, de közben nagyon védte a saját és a családja magánéletét.”

“Lewis ezzel szemben mindig is rutinosan mozgott a legkülönfélébb körökben. Ez adott neki energiát ahhoz, hogy még magasabb szintre emelkedjen.”

“Lewis a Mercedesnél megtalálta a megfelelő környezetet, technikailag mindent megkap, ahogy azt a szabadságot is, amire szüksége van.”

“Gratulálok Toto Wolffnak és az egész csapatnak, mert nem csupán nagyszerű autót adtak Lewisnak évről évre, de lehetővé tették azt is, hogy folyamatosan fejlődjön, és a Forma-1 történetének egyik legnagyobb versenyzőjévé váljon.”