Egy első és egy harmadik hely elegendő volt ahhoz a Forma-1-es Japán Nagydíjon, hogy a Mercedes négy futammal a vége előtt bebiztosítsa zsinórban a hatodik konstruktőri bajnoki címét. A futam után a gárda vezetője, Toto Wolff az újabb titulust a májusban elhunyt jó barátjának és kollégájának, Niki Laudának ajánlotta, aki szintén kivette a részét a sikerből.

„Nikinek szeretnénk ajánlani ezt, mert a kezdetektől fogva fontos szerepet játszott a csapatban. Mindig is fontos volt már a puszta jelenléte, ami keveréke volt a támogatásnak és a nyomásnak. Különleges ember volt mindig is, minden nap gondolok rá. Amikor beszélgetek baráti körben, szürreális, hogy ő már nincs velünk. Folyamatosan azt kérdezem magamtól, hogy vajon mit mondana, gondolna ő, de ez nem kompenzálja a veszteséget. Egyszerűen már nincs velünk többé” – nyilatkozta.

F1: Laudának ajánlja bajnoki címét a Mercedes 1

Wolff bevallotta, hogy a Mercedesnek az jelenti a motivációt, hogy jelenlegi formáját tudja tartani, mivel a Ferrari az utóbbi időkben komoly nyomást helyezett a csapatra, főként az egykörös tempóban. „Van egy mondás: egy jó ló csak olyan magasra ugrik, amennyire szükséges. A mi helyzetünk azonban más. Nem változnak a szabályok, ebből adódóan az idei autóból tanulni legalább annyira fontos, mint fejleszteni egy újat.”

„Ez egy olyan egyensúly, amit le kell dönteni. Nem vagyunk elég gyorsak egy körön a Ferrari ellen, és ezzel kell kezdenünk valamit. Azért küzdünk, hogy valóban megbirkózhassunk a Ferrarival szembeni teljesítmény-elmaradásunkkal.”