2015-ös bemutatkozása óta megosztó személyisége lett a Forma-1-nek Max Verstappen, gyakran még a versenyzők körében is, többek között agresszív vezetési stílusa miatt. A hétszeres nagydíjgyőztes pilótát ugyanakkor a jövő egyik nagy bajnokának kiáltják ki, még jövőre is lehet minden idők legfiatalabb világbajnoka – a holland Japánban egy interjúban bevallotta, hogy utóbbira építkezne, akár bármi áron.

„Nem akarok arrogánsnak vagy másokkal szemben tiszteletlennek tűnni” – vallotta be Verstappen. „Rendkívül határozott vagyok, ha győzelemről van szó, és nem fogom feladni. Ha túl kell lépnem egy határt, túl fogom lépni, ha pedig visszább kell fognom magamat, úgy fogok tenni. Úgy is mondhatnánk, hogy ha úgy lesz vége a pályafutásomnak, hogy nyertem öt világbajnoki címet, de közben talán nem én leszek a legkedveltebb személy, engem nem érdekel. Itt minden a győzelemről szól.”

„Ez talán arrogánsan hangzik, pedig nem akarom, hogy így legyen. Mindent megnyernék, és ha nem is piszkos, ám kemény módon, de véghez fogom vinni. Nem azért vagyok itt, hogy a legkedveltebb legyek” – tisztázta kijelentését a holland.

Verstappen a 2016-os Spanyol Nagydíj óta erősíti a Red Bull alakulatát, az összetettben tavaly érte el a legjobb eredményét, amikor negyedik lett. Idén azonban arra is megvan az esélye, hogy a dobogón zárjon a végelszámolásnál: öt futammal a szezon vége előtt csak három ponttal van elmaradva a harmadik helyen álló Charles Leclerc-től, igaz, őt 18 pontos lemaradásban követi a másik ferraris, Sebastian Vettel.