Vasárnap volt öt éve, hogy a Japán Nagydíjon a Ferrari-nevelt Jules Bianchi a vizes pályáról lecsúszva az Adrian Sutil Sauberjét eltávolító munkagépnek csapódott. A francia tehetség olyan súlyos agysérüléseket szenvedett a balesetben, hogy 2015 nyarán Nizzában elhunyt.

Bianchi a ferraris Charles Leclerc keresztapja, barátja, mentora volt, együtt nőttek fel az autóversenyzésben, így a monacói pilóta számára komoly érzelmi teher kapcsolódik a szuzukai pályához.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

5 years since that horrible day in Suzuka… Leaving for Japan on Sunday, it’s never easy to go back to such a track after what happened but we always have you in our memories. I’ll give absolutly everything next week-end ❤️ @associationjulesbianchi #jb17

CHARLES LECLERC (@charles_leclerc) által megosztott bejegyzés, Okt 5., 2019, időpont: 1:35 (PDT időzóna szerint)

“Tavaly nagyon nehéz volt első ízben kigurulni a pályára. Számomra ez a helyszín örökké összekapcsolódik Jules halálos balesetével” – mondta a hétvégi Japán Nagydíj előtt.

A rossz emlékek ellenére a Ferrari versenyképessége miatt bizakodva mehet Szuzukába Leclerc, könnyen lehet, hogy idei harmadik győzelmével tiszteleghet majd Bianchi emléke előtt, ráadásul önmagában a helyszín is hatalmas élvezet minden F1-esnek.

“Nagyon nehéz, nagyon technikás, ebben a tekintetben egyértelműen a versenynaptár legjobb pályája. A gyors kanyaroktól a hajtűig minden van, ikonikus helyszín!” – jellemezte Szuzukát.