Október 31-ig, vagyis alig több mint egy hónapon belül kell véglegesíteni a 2021-es Forma-1-es szezontól bevezetésre kerülő, új szabálycsomagot, azonban a csapatok fele – név szerint a Mercedes, a Racing Point, a Red Bull, a Haas és az Alfa Romeo – nem hajlandó elfogadni az új koncepciót.

A témában kifejtette a véleményét a Ferrari vezére, Mattia Binotto is, aki a csapat vétójogára is kitért. „Nem hiszem, hogy ebben a formában maradnak a szabályok” – nyilatkozta. „Habár van vétójogunk, de kár lenne, ha annak használatához kellene folyamodnunk. Nem ez lenne a szándékunk.”

„Még van egy teljes hónap arra, hogy dolgozzunk a szabályokon, de szerintem az sem lenne tragédia, ha október végéig nem születik kielégítő megoldás” – tette hozzá.

Frederic Vasseur, az Alfa Romeo főnöke másképp vélekedik. „Mindent elvetettek, amiben idáig megállapodtunk. Eurótízmilliókat tudnánk spórolni az egységes alkatrészek bevezetésével” – füstölgött, utalva arra például, hogy a legutóbb az egyenfék ötletét vetette el a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A Mercedes technikai igazgatója, James Allison is megszólalt az ügyben. „Célravezető lenne visszalépni, és várni, hogy meglássuk, miképpen alakulnak a dolgok. Aztán újra fontolóra vehetjük a jövőt, talán kisebb nyomás alatt, amikor már nem támadják minden oldalról a szabályokat.”