Elvették Daniel Ricciardo nyolcadik helyét a versenybírák, miután szabálytalannak találták Renault-ját a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj időmérő edzése után. Az ausztrál versenyző MGU-K-ja okozta a bajt, így a mindig mosolygós versenyző kénytelen a rajtrács végére felállni.

Az MGU-K a szabályok szerint legfeljebb 160 lóerővel járulhat hozzá az összteljesítményhez, azonban az FIA jelezte, hogy Ricciardo autójában a kvalifikáció első szakasza során ez az érték magasabb volt. A vizsgálat el is indult, melynek a kizárás lett az eredménye.

A stewardok döntésének indoklásából kiderül, hogy a Renault két állítással védekezett. A franciák szerint egyébként is kis ideig futott a rendszer a megengedett maximum felett, ráadásul ez már a második gyors körön történt. A csapat elárulta, hogy szerintük miért történt a túllépés, de a döntéshozók nem tartották fontosnak az információt.

Az FIA a Sportszabályzat 1.2.2-es cikkelye szerint járt el, mely kimondja, hogy ha az autó nem felel meg a technikai szabályoknak, akkor nem bizonyítható, hogy nem szereztek a kihágással előnyt. Ezek után döntöttek a kizárás mellett.

F1: Kizárták Ricciardót az időmérőről 1

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!