Sebastian Vettel több mint egy éve nem nyert futamot a Forma-1-ben, ráadásul több nehezen magyarázható hibát is elkövetett az előző szezon közepétől kezdve. A négyszeres bajnok legutóbb az Olasz Nagydíjon pördült meg ártatlan helyzetben, a pályára való veszélyes visszatérése és Lance Stroll-lal való ütközése miatt ráadásul stop/go büntetést is kapott.

Miközben csapattársa, Charles Leclerc megnyerte az előző két futamot, Vettel negyedik és 13. lett, a német azonban nem érzi úgy, hogy a mostani időszak lenne karrierje mélypontja.

“Nem emlékszem az egész karrieremre, mert egy ideje itt vagyok már. Az biztos, hogy ez az időszak nem a legjobb, de nem is a legrosszabb” – mondta Vettel.

“Még mindig imádom a versenyzést. Sok futam van még hátra, így remélhetőleg jobb pozícióban fejezhetjük be a szezont, és készülhetünk a következőre.”

“Ami Olaszországban történt, a versenyzés része. Természetesen nem jó, de nem is katasztrófa, ami történt.”

Vettel Szingapúrban megerősítette az újságíróknak, hogy még mindig nincs összhangban a Ferrari idei autójával. “Itt-ott nincs meg az abszolút bizalom az autóval szemben, nincs meg a legjobb érzés.”

“De fejlődünk, én is egyre jobban értem az autót, csak össze kell állniuk a részleteknek.”

“Nem hiszem, hogy a mostani időszaknak mentális okai lennének. Fontos, hogy ne komplikáljuk túl a dolgokat, előbb-utóbb össze fog állni minden.”