Lewis Hamilton korábban többször is azt állította, hogy Forma-1-es visszavonulása után valószínűleg teljesen búcsút int az autóversenyzésnek, sem más szériában versenyzőként, sem szakkommentátorként vagy csapatvezetőként nem szeretne maradni, inkább egyéb érdeklődési területein (divat, zene) teljesedne ki.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff most ezzel teljesen ellentétesen nyilatkozott, a villanyos formaautó-szériában, a Forma-E-ben gyári csapatot indító német márka motorsportvezetője szerint Hamiltont érdekelné a sorozatban való részvétel, az F1 után akár ott is feltűnhetne az angol.

”Lewis sok motorsportkategóriát követ, és beszéltünk már vele a Forma-E-ről. Amikor Sanghajban (a Kínai Nagydíj hétvégéjén) egyikünk sem tudott aludni, az volt a tévében, együtt néztük meg. Akkor beszélgettünk róla” – nyilatkozta a Sky Sportsnak az osztrák.

“Lewis egy sokoldalú pilóta, és az a széria megragadta a figyelmét. Ha tovább nő a Forma-E népszerűsége, akkor nagyon is nyitott lenne rá. De egyelőre kizárólag a Forma-1-re koncentrál.”

A Mercedes motorsportos partnerén, a HWA-n keresztül a 2018-19-es idényben gyári támogatású csapattal vett részt, az ősszel induló hatodik szezonban pedig már saját néven, teljes értékű gyári alakulattal indulnak, a versenyzők az idei évről megtartott Stoffel Vandoorne és a holland Forma-2-es tehetség, Nyck de Vries lesznek.

Hamilton indulna a villany-F1-ben? 1