A Ferrari 2019-re leigazolta a Forma-1-ben mindössze az előző évben az Alfa Romeónál bemutatkozott neveltjét, Charles Lecler-t. A 21 éves monacói már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a négyszeres bajnok Sebastian Vettel nyakában loholt, Bahreinben motorhiba híján nyert volna, és bár jó néhányszor hibázott is a szezon folyamán, a nyári szünetet követő Belga és Olasz Nagydíjon két pole-t és két futamgyőzelmet szerzett.

Sokak Spa és Monza után ismerték el Leclerc-t valódi, érdemes Ferrari-versenyzőként, de Vettel azt mondja, számára nem jelentettek meglepetést az eredmények.

“Jó dolog, hogy a csapaton kívülieket meg tudta lepni, de a Scuderiánál mi tisztában voltunk a tempójával” – mondta a német a Crash.netnek. “Nyilván tagja volt az utánpótlásprogramunknak, és az Alfánál is erős első éve volt.

Vettel azért burkolt kritikát is megfogalmazott az ifjonccal szemben, aki nem egyszer a csapat utasításai ellen cselekedett a pályán, legutóbb Monzában nem adott szélárnyékot a németnek az időmérő utolsó szakaszában.

“A csapat szempontjából nagyon fontos, hogy együttműködjünk ahelyett, hogy egymás ellen dolgoznánk. Az működik, szóval így is kell csinálni, különben elfecsérelt energia az egész. Az autónk nem alkalmas arra, hogy minden futamon nyerni tudjunk, így közösen kell a helyes irányba állítanunk.”