Pierre Gasly a szezon első felében erősen felejthető teljesítményt nyújtott a Red Bullnál, a csapat ezért a nyári szünetben úgy döntött, hogy a franciának helyet kell cserélnie az addig a Toro Rossónál versenyző Alexander Albonnal.

Albonnal az év végéig szóló megállapodást kötöttek, a Red Bull szerint így mérik fel, hogy jövőre kit lenne érdemes Max Verstappen mellé ültetni. Helmut Marko azt ígérte, az Amerikai Nagydíj után várható a döntés.

Albon az első két versenyén nem teljesített rosszul a Red Bullnál, korábbi csapatfőnöke szerint nem is tér már vissza. “Sajnos azt hiszem, őt elvesztettük, de sose lehet tudni, mi történik a Forma-1-ben” – mondta a Toro Rossót irányító Franz Tost.

“Nem számítottam arra, hogy ennyire jó munkát végez majd. Ez egy pozitív meglepetés.”

Noha a Red Bull-lal kapcsolatban Sebastian Vettelt és Nico Hülkenberget is szóba hozták, Tost ragaszkodna ahhoz, hogy a csapat a saját versenyzői közül válasszon.

“Panaszkodnék, ha a Red Bull kívülről akarna versenyzőt hozni. Akkor komoly pácban lennénk.”

“Jól érzem magam, ha egy versenyző a Red Bullhoz megy, és versenyeket nyer. Ez a legjobb dolog, mert ilyenkor tudjuk, hogy elvégeztük a házi feladatunkat.”