Azt ugyan még senki sem tudja biztosan, milyenek lesznek az F1 2021-es szabályai, ezért még azt sem tudni, mely csapatok maradnak és kik nem vállalják a további részvételt, de úgy tűnik, a Mercedes legalábbis motorszállítóként hosszú távra tervez.

Pénteken délben bejelentették, hogy a Williams meghosszabbította motorpartneri szerződését a német gyártóval, az eredetileg 2014-ben kezdődött és 2020-ig vállalt együttműködés így egészen 2025-ig szól.

Bár az erőforrás Brixworth-ből származik majd, a közlemény szerint a Williams kitart a saját gyártású sebességváltók mellett, tehát nem az egész hajtásláncra szerződtek.

“Az eredetileg hét évre szóló partnerségünk csodálatosan alakult a Mercedesszel az elmúlt hat évben, ezért örömmel jelentjük be, hogy további öt évig velük folytatjuk majd a munkát. A Mercedes-Benz a sportág történetének egyik legsikeresebb motorgyártója, és hisszük, hogy a jövőben is nagyon versenyképes csomagjuk lesz. Az évek alatt a Mercedes a csapat valódi barátjává vált, így várjuk a további közös munkát!” – mondta a Williams de facto főnöke, Claire Williams.

A Mercedes-főnök Toto Wolff is üdvözölte az együttműködés kiterjesztését:

“A Williams a Forma-1 egyik legpatinásabb neve, a Mercedesnél büszkék vagyunk arra, hogy a családunkhoz tartoznak. Az elmúlt időszakban nehéz időket éltek meg, de ez is csak a kitartásukat, az elszántságukat és a jellemük erejét bizonyítja, igyekeznek visszaküzdeni magukat az őket megérdemlő pozícióba. Meggyőződésem, hogy a 2021-re tervezett pénzügyi keretek fényes jövőt ígérnek a független csapatoknak, ezért örömmel folytatjuk az együttműködésünket a Williamsszel akkor is.”