2021-ben nagy szabályváltoztatás jön a Forma-1-ben, teljesen új alapokra épülő autókkal. Az első prototípust már szélcsatornában tesztelik, nemrég hivatalos képeken is megmutatták a makettet.

Ugyanakkor a végleges szabályzatot még ki sem hirdették, ez októberben várható, így Sebastian Vettel szerint egyelőre teljesen felesleges az eddig megjelent képeken csámcsogni.

“A múltban is láttunk már grafikákat más csapatoktól, de nem tudom, tényleg ilyenek lesznek-e az autók. Jelen állás szerint még nincs is hivatalos szabályzat 2021-re” – mondta Vettel.

“Szóval egy kicsit értelmetlen mutogatni ezeket a képeket, de talán néhány ember szeretné, ha így néznének ki az autók. Még nincsenek meg a legfontosabb döntések, a képek semmit nem jelentenek.”

Vettel jövőjével kapcsolatban jó ideje mennek a találgatások, sokan azt sem tartják kizártnak, hogy a német már az idei szezon végén visszavonul. A 2021-es szabályokon sok múlik majd Vettelnél.

“A szerződésem jövő év végén lejár. Minden, ami ezután jön, az új szabályoktól függ, természetesen rajtuk tartom a szemem. Szó sincs arról, hogy jelenleg minden borzalmas lenne, ezt szem előtt kell tartanunk.”

“Minden változás egy esély. Lehetnek jobbak és rosszabbak is a dolgok, de remélem, jobbá tesszük a sportot.”