Míg a Spában pályafutása első futamgyőzelmét megszerző Charles Leclerc Monzában is megszerezte a pole-t és – véleményes versenyzéssel – a győzelmet is, csapattársa, Sebastian Vettel a kvalifikációnak csúfolt kutyakomédia után a 4. helyről rajtolhatott a Ferrari hazai versenyén, de a 6. körben megpördült, a pályára visszatérve balesetet okozott, az azért kapott 10 másodperces stop&go büntetésnek köszönhetően pedig a futottak még kategóriában, a 13. helyen zárt.

Senki nem ezt várta a négyszeres világbajnoktól, de míg a tifosók nagy része már a német fejét, pontosabban ejtését/visszavonulását, de legalábbis lefokozását követeli, a Ferrari vezérigazgatója, Louis Camillieri azt mondja, kiállnak versenyzőjük mellett.

“Ami Sebet illeti, lelket kell öntenünk belé” – mondta a Sky Sportsnak, kiemelve, hogy a két győzelem ellenére sem tekintik Leclerc-t az első számú versenyzőjüknek.

“Egyenlőek. Így vágtunk neki az idénynek, és bár történtek dolgok az azóta eltelt időben, egyáltalán nem tetszik, hogy egyesek leírják Sebet. Lenyűgöző versenyző, teljesen biztos vagyok benne, hogy magára fog találni” – folytatta Camilleri.

F1: A Ferrari nem hagyja a gödörben Vettelt 1