Pályafutása második győzelmét aratta Charles Leclerc a Ferrarival a Forma-1-es Olasz Nagydíjon. A monacói briliáns teljesítménnyel tartotta maga mögött a Mercedes mindkét versenyzőjét, a pilóta és a technika együttese megállíthatatlan volt a hétvégén.

A csapatfőnök Mattia Binotto is megdicsérte a fiatal monacóit, és kiemelt egy fontos dolgot, mely hozzájárult a sikerhez. “Jól vezetett, ma kiderült, hogy mennyire jól védi a pozícióját.”

“A kemény gumikra váltottunk, hittünk abban, hogy ez a jó választás” – utalt Binotto Leclerc bokszkiállására. A Mercedes párosa lágyakról közepesekre váltott, ám Lewis Hamilton nem tudta a futam végéig tartani a tempót Leclerc-rel. Valtteri Bottas abroncsai is néhány körrel frissebbek voltak, de ő sem tudott komolyabb nyomást helyezni a verseny végén a Ferrarira.

“Tudtuk, hogy a gumikopás kritikus lesz, és ettől úgy óvhattuk meg a legjobban, hogy a kemény gumikat tettük fel az autójára. Bátor, de jó döntés volt” – tette hozzá.

A Ferrari 2010 után nyerte meg hazai futamát, és a szurkolók mellett a csapat is örül, hogy újra sikerült diadalmaskodni. “Nagyon régen nyertünk már itt. Kulcsfontosságú volt a pole-pozíció, és az, hogy sikerült elöl maradni” – zárta mondanivalóját az olasz szakember.

Kövesd új Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!