A Belga Nagydíjon elveszettnek tűnő Sebastian Vettelt Charles Leclerc segítésére kérte a Ferrari, ebből pedig sokan levonták a kézenfekvőnek tűnő következtetést: a négyszeres bajnok mostantól második számú a csapatnál.

A korábbi elnök Luca di Montezemolo szerint erről szó sincs, Vettelben benne van a feltámadás, és nélküle a spái győzelem sem lett volna meg. “Sebastian szerepe kulcsfontosságú volt a győzelemben” – mondta di Montezemolo a Ferrari szerdai milánói parádéján, amelyen rengetegen ünnepelték a csapatot.

“Sebastian nélkül Leclerc számára nagyon-nagyon nehéz lesz volna megszerezni a győzelmet. Seb néhány körön át feltartotta Lewist, aki ezzel másodperceket veszített.”

“Sebastian még mindig nagyon jó, sőt ez a páros is nagyon jó. Bárkivel megtörténhet, hogy nehéz időszakon megy keresztül, de biztos vagyok benne, hogy [Seb] vissza fog vágni. Remélem, hogy nagyon hamar, néhány napon belül.”

“Vettel nem második számú. Vettel első számú, Leclerc pedig úton van afelé, hogy első számú legyen. Jó, ha két első számú van egy csapatban.”